Od kilku lat trwa renesans mody na słoiki. Przestaliśmy uważać je jako opakowanie do nabywanych w sklepie czy też przygotowywanych samodzielnie przetworów, a dostrzegliśmy w nich pełnoprawne naczynia do podawania
Od prężnego rozwoju przemysłu spożywczego, który obserwujemy od początku XX w., artykuły jedzone przez nas na co dzień zaczęto coraz częściej wypełniać różnorodnymi związkami przedłużającymi ich zdatność do spożycia. Jednakże
Drenaż limfatyczny to forma masażu, której celem jest poprawa cyrkulacji chłonki w organizmie. Masaż ręczny opracowano w Danii prawie 100 lat temu – to zestaw różnych chwytów terapeutycznych, między innymi
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia ponownie powróciły na nasze stoły. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają także nowe, do tej pory mniej lubiane warzywa i owoce. Kiedy piszemy o leczniczych
Wyjątkowe imprezy wymagają wyjątkowej oprawy. Dotyczy to zarówno muzyki czy dekoracji, jak i odpowiednio dobranego menu. Podczas wesela czy chrzcin nie powinno zabraknąć w nim dobrych napojów, które nie tylko
Balon na wino to doskonały upominek dla bliskiej osoby albo dobre miejsce do przechowywania napojów domowej roboty. W jakich objętościach występuje baniak na wino? Do czego można go jeszcze wykorzystać?
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie tylko na święta, którą spożywamy zazwyczaj w czasie Wigilii albo ważnych rodzinnych zabaw. W domostwach, w których zwyczaj jedzenia posiłków z dwóch
Zakup złota to najlepsza inwestycja w czasach kryzysu. Chociaż ceny kruszcu wahają się, to w długofalowej perspektywie inwestor może liczyć na pewny zysk. Gdzie można kupić sztabki złota? Na co
Pokaźna grupa czytelników jest zaintrygowana przerażającymi opowiadaniami. Niektórzy gustują w powieściach z pogranicza horroru, inni chcą zanurzać się w dalekie kąciki zawiłych procesów myślowych okrutnych kryminalistów i seryjnych morderców. W
Sól to składnik niezbędny do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Jakie zalety ma sól kłodawska oraz różowa sól himalajska? Czemu należy stosować je podczas gotowania? Różowa sól himalajska – jakie pierwiastki