Charakterystyka różowej soli himalajskiej i soli kłodawskiej

Jeśli chcesz zamówić różową sól himalajską, koniecznie wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.

Sól to składnik niezbędny do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Jakie zalety ma sól kłodawska oraz różowa sól himalajska? Czemu należy stosować je podczas gotowania?

Różowa sól himalajska – jakie pierwiastki zawiera?

Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który wspaniale podkreśla smak jedzenia. Choć nadużywanie soli może mieć niepożądany wpływ na nasze samopoczucie, to jej odpowiednie ilości (w granicach 6 gramów w ciągu 24 godzin) są niezbędne dla właściwego działania ludzkiego organizmu. Sól dostarcza wszak sód, tj. pierwiastek regulujący gospodarkę wodną oraz utrzymanie poprawnego ciśnienia we krwi. Jednym z najzdrowszych typów soli jest różowa sól himalajska pochodząca ze pokładów mających blisko 250 mln lat. Produkt ten zawiera masę cennych pierwiastków i minerałów, między innymi potas, magnez czy wapń, a zarazem nie posiada niebezpiecznych składników i zanieczyszczeń, takich jak trujące metale ciężkie. Różowa sól himalajska wspaniale podbija smak potraw i jest dostępna zarówno w formie grubych, jak i drobnych kryształków.

Sól kłodawska niejodowana – używana nie tylko w branży spożywczej

Sól kłodawska niejodowana z kolei to substancja o dużym poziomie czystości – posiada ok. 97% NaCl i stanowi kapitalny dodatek do naszych przetworów. Jest cennym źródłem żelaza, wapnia czy magnezu, czyli składników koniecznych do zachowania pełni wigoru. Niejodowana sól kłodawska czerpana jest w kopalni soli Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie wypłukuje się jej ze złoża, dzięki czemu nie zatraca swoich właściwości i jest bez problemu wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska niejodowana jest powszechnie wykorzystywana nie tylko w gastronomii, ale też sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.

Adres:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]