Świeżość i tradycyjny smak z Piekarni Pochopień Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami sięgającymi 1946 roku. Założona została przez mistrza piekarniczego Jana Pochopień, który był wiele razy nagradzany za swoje
Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najdłużej dostępnych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu powoli pozyskiwały kolejnych miłośników. Aktualnie jest to
Samodzielne przyrządzanie potraw w domu ma masę zalet. Najważniejszą z nich jest bezsprzecznie oszczędność pieniędzy – stołowanie się u siebie bywa zwykle dużo tańsze aniżeli częste korzystanie z oferty lokali
Od prężnego rozwoju przemysłu spożywczego, który obserwujemy od początku XX w., artykuły jedzone przez nas na co dzień zaczęto coraz częściej wypełniać różnorodnymi związkami przedłużającymi ich zdatność do spożycia. Jednakże
Artykuły fermentowane po latach zapomnienia ponownie powróciły na nasze stoły. Do kiszonych ogórków i kapusty dołączają także nowe, do tej pory mniej lubiane warzywa i owoce. Kiedy piszemy o leczniczych
Dzieci uwielbiają asystować nam w gotowaniu – dekorować ciastka czy przynosić i wybierać składniki. Pragniesz rozwinąć fascynację swojego malucha? Sprawdź warsztaty kulinarne dla dzieci. Tutaj dowiesz się, czego dotyczą takie
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to danie tylko na święta, którą spożywamy zazwyczaj w czasie Wigilii albo ważnych rodzinnych zabaw. W domostwach, w których zwyczaj jedzenia posiłków z dwóch
Termin “superfood” oznaczający żywność, która jest szczególnie bogata w składniki odżywcze pozytywnie wpływające na utrzymanie dobrego stanu zdrowia, stał się w ostatnich latach bardzo popularny. Z każdej strony atakują nas
Pomimo, że jesteśmy przyzwyczajeni do szablonowych połączeń smakowych, nie znaczy to, że parowanie ze sobą produktów, które na pozór absolutnie do siebie nie pasują, nie może dać zaskakujących i, co
Kiszonki są tak mocno związane z polską kuchnią, że wydaje nam się, iż jest to wyłącznie słowiański rarytas, rzadko napotykany w pozostałych rejonach świata. Jednakże kiszone przetwory warzywne modne są